Spôsob marketingovej komunikácie sa neustále vyvíja a mení sa aj spôsob, akým sú ľudia ochotní v spoločnosti komunikovať. Vedeli ste, že priemerná miera otvorenia e-mailov je iba 20%  a váš e-mail môže byť dokonca ignorovaný, alebo skončiť v spame? E-mail marketing už zďaleka nie je taký efektívny nástroj, ako kedysi.

Predpokladá sa, že vďaka zlúčeniu služieb Facebook Messenger, Instagram Direct Messaging a Whatsapp sa program Messenger Marketing v budúcnosti stane ešte atraktívnejšou voľbou. Spoločnosti už nie sú anonymnými subjektami a formálna komunikácia nie je preferovaná. Komunikácia prostredníctvom Facebook Messenger je ľahká, rýchla a jednoduchá.

Čo je to Facebook Messenger Chatbot?

Messenger Chatbots je program, ktorý je schopný automatizovať konverzáciu s používateľmi. V podstate je časťou automatizovaného softvéru na odosielanie správ. Je naprogramovaný tak, aby porozumel otázke a poskytol relevantnú odpoveď. Šetrí pritom náklady na pracovnú silu a čas, ktorý by ste strávili otváraním aplikácie, telefonovaním, písaním e-mailu. Zrýchľuje a zjednodušuje komunikáciu medzi vami a vašim zákazníkom.

Facebook Messenger Chatbot je založený na platforme Facebooku, to znamená, že máte možnosť zasiahnuť 1,3 miliardy ľudí, ktorí mesačne Facebook navštívia. Momentálne má Facebook aktívnych vyše 300 000 chatbotov.

msn chatbot

Zdroj: www.egnoto.com

Čo hovoria štatistiky?

Podľa prieskumu spoločnosti  FactWorks väčšina respondentov preferuje komunikáciu prostredníctvom obchodných správ za využitia chatbotov.  Ľudia chcú komunikovať prostredníctvom aplikácie Messenger a očakávajú pritom okamžité reakcie.

  • 64% respondentov preferuje Facebook messenger pred telefonickou a e-mailovou komunikáciou.
  • 67% opýtaných predpokladá ešte väčší rozvoj messenger podnikovej komunikácie v najbližších 2 rokoch.
  • 61% z nich preferuje osobnejšiu komunikáciu pred formálnou.

Aké benefity prinesie Facebook Messenger Chatbot?

  • Nahradí mobilné aplikácie.
  • Nahradí e-mailový marketing.
  • Supluje agentov starostlivosti o zákazníka.
  • Zníži vaše náklady a zvýši vaše príjmy.

Messenger Marketing

Messenger Marketing je druh marketingu, ktorý je realizovaný pomocou aplikácie Facebook Messenger. V súčasnosti ho mnoho firiem začína využívať na zefektívnenie a zjednodušenie komunikácie so svojim zákazníkmi. Ste aj vy jedným z nich?
Do pozornosti vám dávame aj video o Facebook Messenger marketingu, kde sa dozviete viac:

Pozreli ste si video a stále by ste potrebovali viac informácií? Neváhajte nás kontaktovať. Takisto, ak si neviete poradiť s nastavením vašich PPC kampaní na Google Ads sme tu pre vás . Všetky vaše otázky môžeme prebrať napríklad pri bezplatnej konzultácii na káve s Digitalmanom.

Buďte o krok vpred

Získajte novinky z online marketingu ako prvý:

* indicates required