Čo tak spraviť si výlet mimo bezpečný priestor rádiusu svojho monitora a pracovného stola? 😉Vstúpte do ríše digitálnej kreativity, kde sa stretávame aj osobne. Ak si myslíte, že marketingové eventy sú len o vysedávaní v konferenčných miestnostiach a nudnom počúvaní rečníkov, trochu vás vyvedieme z omylu… Na marketingových konferenciách  nielen networkingujeme, ale sa od seba aj vzájomne učíme a inšpirujeme. Pridajte sa k nám a načerpáte nové impulzy pre váš marketingový potenciál. V tomto článku sme pre vás pripravili zoznam pozvánok na najzaujímavejšie marketingové konferencie u nás na Slovensku, v Čechách a Európe. Na záver pripájame zopár tipov od nášho SEO Mateja Tótha, na ktorých ho tiež môžete stretnúť. Na ktorej z nich sa uvidíme? 

SLOVENSKO A ČESKÁ REPUBLIKA

PodujatieDátum konaniaMiesto konania
Ecommerce Bridge LIVE 2024!rok 2024 slovenské mestá
SEO Vibes on tourseptember 2024 – doplnímeBratislava
Czech On-line Expo27. – 28. február 2024Praha
SEO Restart20. marec 2024 Praha
Reshoper15. máj 2024Praha
Marketing RULEZZdoplníme – jeseň 2024Bratislava
Marketing Festival 20.-22. február 2024Brno

KONFERENCIE EURÓPA 2024

PodujatieDátum konaniaMiesto konania
Friends of Search21. marec 2024Amsterdam (NL)
Search Marketing Expo SMX12.-13. marec 2024Mníchov (DE)
Digital City Festival15.-19. apríl 2024 Manchester (UK)
Rheinwerk Marketing Camp24. – 26. apríl 2024Düsseldorf (DE)
BrightonSEO 25. – 26. apríl 2024Brighton (UK)
Digital Marketing Live 6. jún 2024Amsterdam (NL)
Growth Marketing SUMMIT19. jún 2024Frankfurt nad Mohanom (DE)
DigiMarCon Europe12. – 13. september 2024Amsterdam (NL)
DMEXCO18. – 19. september 2024Kolín nad Rýnom (DE)
Marketing Business Summitdoplníme – november 2024Miláno (IT)

Ecommerce Bridge LIVE 2024!, 11 miest (SVK), rok 2024

Putovná marketingová road-show po slovenských mestách pokračuje. V roku 2024 zavíta do 11 miest. V každom meste sa uskutoční 5 prednášok určených pre e-shoperov, tak aj marketérov aj s panelovou diskusiou. Tour odštartovala 25. januára v Bardejove. Stihnúť ešte môžete: Žilina 15.2., Prešov 7.3., Trnava 26.3., Zvolen 18.4., Liptovský Mikuláš 9.5., Nitra 30.5., Košice 3.10., Banská Bystrica 24.10., Poprad 7.11., Bratislava 28.11.2024.

banner konferencie E-commerce Bridge

zdroj: https://www.ecommercebridge.sk/eventy/

SEO Vibes on tour, Bratislava (SVK), september 2024 – doplníme

Jedna z najväčších content marketingových platforiem Whitepress organizuje turné eventov po Európe. Stačí si vybrať mesto. SEO Vibes on Tour je séria podujatí vytvorených pre potreby miestnej komunity SEO. Každé podujatie je prispôsobené na lokálny SEO trh. V Bratislave sa budete môcť niečo naučiť od špecialistov v SEO content marketingu slovenského i svetového rangu. 

zdroj: https://www.whitepress.cohttps://www.whitepress.com/en/seo-vibes-on-tour/

Czech On-line Expo, Praha (CZ), 27.-28. február 2024

Najväčší český e-commerce a on-line business veľtrh pozýva na 16 tematických konferencií v 7 prednáškových sálach. Tešte sa na bohatý program z oblasti SEO, marketingových stratégií a e-mail marketingu a skvelých rečníkov z online prostredia. V Prahe tento rok vystúpi ako 100 rečníkov, uvidíte viac ako 100 vystavujúcich firiem, poradiť sa môžete s 10 konzultantmi. Je to už 5. ročník najväčšieho českého veľtrhu pre online business a e-commerce

banner konferencie Czech on-line Expo

zdroj: https://www.czechonlineexpo.cz

SEO Restart, Praha (CZ), 20. marec 2024

Jubilejný 10. ročník konferencie o vyhľadávaní a nachádzaní a o optimalizácii webov pre vyhľadávače pre prevádzkovateľov webov, majiteľov e-shopov, marketingových manažérov, analytikov, online marketérov a agentúrnych i freelance konzultantov sa uskutoční vedľa u bratov, v Prahe. Zúčastniť sa však môžete aj online, ak práve nemáte cestu do Čiech. Zažiť môžete 12 praktických prednášok s týmito speakermi: Vojtech Fiala (Head of SEO @ Pilulka cz|sk|hu|at), Slavomír Hyben (regional Manager for CZ/SK at WhitePress®), Marek Prokop ( consultant at Prokop software) a Martin Michálek Web Performance Consultant, Blogger, Head of Frontendisti.cz).

banner konferencie Seo restart

zdroj: https://www.seorestart.cz

Reshoper, Praha (CZ), 15. máj 2024

Konferencia, veľtrh, poradenská zóna, afterparty a mňamkový catering. Na toto podujatie sa môžete prísť pozrieť zdarma, alebo ak si zakúpite vstup, užijete si aj catering, večerný program a čosi navyše. Stretnúť tu môžete viac ako 4 000 majiteľov českých a slovenských e-shopov a pozrieť si viac než 130 vystavovateľov. Konferencia sľubuje 9 zaujímavých prednášok na tému aktuálnych výskumov a dát. Veľtrh prepája majiteľov e-shopov a dodávateľov e-commerce služieb a nástrojov.

banner konferencie Reshoper

zdroj: https://www.reshoper.cz

KONFERENCIE V EURÓPE 2024

Digital City Festival, Manchester (UK), 15.-19. apríl 2024

Od 15. do 19. apríla v Manchestri, aj mimo neho, sa môžete pripraviť na inšpiráciu, ktorú prinesie spojenie  lídrov, podnikateľov, tvorcov politík a značiek, ktoré tvoria prosperujúci digitálny ekosystém. Každoročná séria podujatí, na ktorých sa stretávajú predstavitelia digitálnej komunity, aby sa navzájom inšpirovali. Koná sa v Manchesteri a v jeho blízkom okolí. Jej súčasťou sú kultúrne podujatia, výstavy, networking a stretnutia s osobnosťami z marketingovej brandže. Digital City Festival sa každoročne zaoberá najväčšími výzvami, ktorým dnes čelí technologický a digitálny sektor. Počas 7 dní sa návštevníkom prihovoria mnohí odborníci, ktorí budú riešiť najväčšie témy digitálneho sveta a o svoje neoceniteľné poznatky sa môžu podeliť aj s vami. Môžete stretnúť lídrov a tvorcov z celého digitálneho, technologického a marketingového sektora. 

banner konferencie Digital city festival

zdroj: https://www.prolificnorth.co.uk/digital-city-festival/

Rheinwerk Marketing Camp, Düsseldorf, (DE), 24. – 26. apríl 2024

Digitálny marketingový camp Rheinwerk je miesto, kde sa online marketing mení na zážitky! Organizátori pozývajú: „Zašnurujte si topánky, zbaľte si batoh a zbierajte veľa vedomostí o sociálnych médiách, e-mail marketingu, tvorbe obsahu, SEO atď. Marketingoví profesionáli vás privítajú naživo v Düsseldorfe na intenzívnej exkurzii do sveta digitálneho marketingu – vo veľkom štýle so šípkovým čajom a komunitným večerom. Výlet, na ktorý nezabudnete!“  Získate nové poznatky, spoznáte nové stratégie a osvojíte nové techniky. Prelúskate mnohé marketingové témy. Naučíte sa, ako sa stať ešte lepším marketérom. Získate cenné informácie o všetkých disciplínach online marketingu a overíte si vedomosti v praxi vo workshopoch. Tri dni online marketingu vás prenesú do úplne inej reality. Ponoríte sa do tém ako sú marketingové stratégie, content marketing, SEO, storytelling, webová analýza a podobne. Všetko vás to budú učiť profesionáli v odbore. Získate tak aj  praktické poznatky o reklamách, obsahu, SEO a analytikách. Môžete ich okamžite využiť vo vašich projektoch. Tento camp láka na jedinečnú atmosféru i témy.

banner konferencie Digital marketing camp

zdroj: https://rheinwerk-dmc.de

BrightonSEO, Brighton (UK), 25. – 26. apríl 2024

Pre všetkých, ktorí sa angažujú v SEO oblasti, ale aj pre PPC špecialistov je určená marketingová konferencia v Brightone. Jej návštevníci sa môžu tešiť na sériu školiacich kurzov od najlepších rečníkov vo svete organického vyhľadávania. Máte príležitosť zúčastniť sa konferencie s prednáškami od niektorých z najlepších svetových marketingových odborníkov na vyhľadávanie, stretnúť kolegov z viac ako 100 krajín a zúčastniť sa školiacich workshopov, konferencií na špecializované témy, spoločenských podujatí a mnohých iných akcií. Určite aj vy zaradíte BrightonSEO medzi najlepšie, najpopulárnejšie a najuznávanejšie konferencie o vyhľadávaní na svete. 

banner konferencie BrightonSEO

zdroj: https://brightonseo.com

Digital Marketing Live, Amsterdam (NL). 6. jún 2024

Informáciami a novinkami nabitý Digital Marketing Live môžete zažiť 6. júna v Holandsku. Ako vraví jeden zo sloganov tejto konferencie, je určená pre všetkých zvedavých a ambicióznych marketingových a mediálnych profesionálov. Získate aktuálne informácie o najnovšom vývoji v oblasti digitálneho marketingu a reklamy. Objavíte nástroje a stratégie budúcnosti, inšpirujete sa veľkými menami a značkami z domova i zo zahraničia a zoznámite sa s viac ako 1500 ambicióznymi kolegami. Vypočujete si spolu s nimi prednášky, v diskusiách sa pripojíte k odborníkom a hlbšie preberiete až 20 marketingových tém.

banner konferencie Digital Marketing Live

zdroj: https://digitalmarketinglive.nl

Growth Marketing SUMMIT, Frankfurt nad Mohanom (DE), 19. jún 2024

Konferencia svetovej triedy o digitálnom raste vo Frankfurte nad Mohanom sľubuje 100% využiteľné know-how pre rast vás, či vášho biznisu. Spája najlepších odborníkov na digitálny rast a optimalizáciu z celého sveta. Je jedinečnou príležitosťou na zdieľanie tém, ktoré hýbu digitálnym svetom. Prednášky na svetovej úrovni o rastovom marketingu a dátovo orientovanom prístupe k zákazníkovi sú dôvodom prečo je podujatie najväčšou európskou konferenciou v oblasti digitálneho marketingu. Celkovo na vás čaká viac ako 12 prednášok. Rečniť sa bude o tom, ako súčasné najrýchlejšie rastúce spoločnosti dosahujú prelomový úspech alebo nás zaujala prednáška na tému: „Personalizácia = buďte osobný. Jednoduché mýty, ktoré ničia vašu návratnosť investícií a ako sa im vyhnúť.“

banner konferencie Growth Marketing Summit

zdroj: https://www.growthmarketingsummit.com/en

DigiMarCon Europe, Amsterdam (NL), 12. – 13. september 2024

Chcete byť úspešní v digitálnom marketingu? Nenechajte si ujsť DigiMarCon Europe, Čo vás počas dvoch dní v Amsterdame čaká? Vypočujete si tých najodvážnejších a najprovokatívnejších rečníkov v oblasti digitálneho marketingu, médií a reklamy, získate prehľad o najnovších inovatívnych technológiách a osvedčených postupoch a pri troche šikovnosti môžete nadviazať spoluprácu s lídrami v odbore a vybudovať si vlastnú profesionálnu sieť. Pre koho je konferencia určená? Pre všetkých marketérov, SEOčkarov, PPCčkarov, copywriterov, ale aj pre tých, ktorí chcú jednoducho posunúť svoje podnikanie na vyšší level, teda aj pre vás. Z tém vyberáme napríklad: Umelá inteligencia a Chat GPT; behaviorálny a neuromarketing či obsahový marketing.

banner konferencie DigiMarCon

zdroj: https://digimarconeurope.com/banners/

DMEXCO, Kolín nad Rýnom (DE), 18. – 19. september 2024

DMEXCO je konferencia, kde sa digitálny obchod zajtrajška odohráva už dnes. To znie lákavo, však? Navštívte jednu z najprestížnejších európskych marketingových konferencií a určite neoľutujete. Čaká vás networking s kľúčovými hráčmi v online priestore, mediálni profíci a technologickí priekopníci, vzdelávanie, inšpirácia a získavanie nových biznis partnerov.  Získate informácie z oblasti digitálneho marketingu. Dostanete ich prostredníctvom množstva seminárov a diskusií. Ak sa aj vy snažíte odkrojiť si kúsok z marketingového koláča a dosiahnuť zaujímavé výsledky, potom je táto konferencia práve pre vás.

banner konferencie -DMXEXCO

zdroj: https://dmexco.com

Marketing Business Summit, Miláno (IT), doplníme – november 2024

Horúce a vždy aktuálne témy ako SEO a content, analytika, e-commerce, motivácia a mnoho  ďalšieho vás čaká na Marketing Bussiness Summit v Miláne. Táto konferencia svetového mena je určená pre marketingové agentúry, odborníkov z marketingovej branže, ale aj pre podnikateľov, ktorí chcú posunúť svoj biznis  a pochopiť ako to celé funguje, rovnako ako pre vývojárov a adminov. Ak sa teda už dlho pohybujete v oblasti digitálneho marketingu, ale výsledky nie sú také, ako by ste očakávali, v Miláne by ste určite nemali chýbať. Pochopíte, prečo sa vaša spoločnosť, značka či podnikanie nerozvíja, hoci do nej investujete nemalé peniaze. Podporíte svoje podnikanie, naučíte sa stratégie, získate návody a osvojíte si praktické metódy digitálneho marketingu, ktoré môžete ihneď aplikovať vo vašom biznise.

banner konferencie Marketing business summit 2024

zdroj: https://mbsummit.it

Tipy nášho CEO Mateja Tótha

Tieto top eventy pravidelne navštevuje aj on sám a ako hovorí: „Niet nad osobný zážitok, luxusný networking. Zažiť a vidieť je pre mňa vždy nesmierne prínosné a obohacujúce po profesnej i ľudskej stránke.“

fotografia Mateja Tótha

Marketing RULEZZ 2024, Bratislava (SVK), doplníme – jeseň 2024

Toto je jedna z našich najobľúbenejších, čerešnička na torte domácich konferencií. Ak ste súčasťou slovenskej marketingovej bandy, tu by ste nemali chýbať. Najväčšia marketingová konferencia na Slovensku prináša každoročne, už od roku 2011, vždy to najzaujímavejšie o efektivite a trendoch v reklame, marketingu a digitálnom svete. Za projektom stojí skupina ľudí okolo MARKETER!S, ktorí patria medzi slovenskú marketingovú špičku.

banner konferencie Marketing Rulezz

zdroj: https://marketingrulezz.sk

Marketing Festival, Brno (CZ), 20 – 22. február 2024

„Proč zas Brno? Protože v Praze takovej bordel dělať nemužeme.“ Organizátori Marketing festivalu je veľmi coolová marketingová parta so zmyslom nielen pre marketing, ale aj zábavu. O festivale tiež tvrdia: „Náš festival začína tam, kde ostatné končia. V cene vstupenky je servis, ktorý predčí vašu fantáziu. A vy máte veľkú fantáziu.“ Je treba dodávať viac? Deviaty ročník tohto eventu ponúka workshopy, konferenciu, prednášky a riadne párty. Medzi speakrami môžete stretnúť: Cassie Kozyrkov (CEO Data Scientific), Richard Shotton (author, conzultant, coference speaker a trainer), Grace Kite (founder of Magic Numbers and Magic Works), Jenni Romaniuk (research professor and international Director of the Ehrenberg – Bass Institute) a mnoho ďalších sparkling osôb.

banner konferencie Marketing Festival

zdroj: https://www.marketingfestival.cz

Friends of Search Fest, Amsterdam (NL), 21. marec 2024

Tento medzinárodný festival v Amsterdame je tu po 11. krát. Toto skvelé podujatie v marci láka fantastickým celovečerným programom, dokonca aj s hudbou a jedlom. Vystúpia medzinárodne uznávaní rečníci, odovzdajú sa prestížne ocenenia a čaká na vás aj veľkolepá after party. Exkluzívne informácie o SEO, E-commerce, PPC a mnoho ďalšieho. Návšteva Friends of Search Fest je skrátka príležitosť pre každého špecialistu na vyhľadávanie, ktorý to so svojou profesiou myslí vážne. Na svoje si tu prídu SEO špecialisti, copywriteri, vývojári, ale aj iní marketingoví špecialisti. Ak sa čo len trochu pohybujete okolo digitálneho marketingu, určite sa tu dozviete množstvo zaujímavých informácií.

banner konferencie Friends of search

zdroj: https://friendsofsearch.com/nl/

Search Marketing Expo (SMX), Mníchov (DE), 12.-13. marec 2024

Chcete byť súčasťou najväčšej európskej konferencie o marketingu vo vyhľadávačoch pre profíkov? Navštívte Mníchov. SMX každoročne pomáha tisíckam SEOčkárov a marketérom uspieť v búrlivých vodách plných konkurencie, ktorá sa tiež usilovne snaží o prvé priečky. Musíte preto byť vždy o kúsok vpred. Práve tu vás čaká množstvo prednášok, školení a užitočných rád od tých najpovolanejších. SMX vám ponúka riešenia a inšpiráciu, ako byť vo svojej práci lepší, neplytvať zdrojmi, peniazmi  ani časom a rozumieť zákazníkom viac ako kedykoľvek predtým. Získajte taktiky, stratégie a nástroje na úspešné splnenie svojich úloh a neustále zvládanie nových výziev. SMX je konferencia pre marketing vo vyhľadávačoch (SEO a SEA) v regióne DACH je príležitosťou, ktorú si jednoducho nemôžete nechať ujsť.

banner konferencie SMX Mníchov

zdroj: https://smxmuenchen.de/en/

Buďte o krok vpred

Získajte novinky z online marketingu ako prvý:

* indicates required