Správne načasovanie postovania (zverejnenia príspevkov) na sociálne siete je kľúčom k úspechu vo vašej online stratégii. Každá sociálna sieť má svoje ideálne časy, kedy váš post môže dosiahnuť maximálny dosah a získať interakciu od svojho publika.

Využitie týchto ideálnych časov pre postovanie zabezpečí, že váš príspevok uvidí, čo najviac ľudí a môže tak výrazne zvýšiť potenciál sociálnych sietí a efektivitu vašej stratégie.

V posledných rokoch sa sociálne médiá dramaticky transformovali z jednoduchého nástroja na multifunkčný a spolupracujúci kanál, oveľa viac ako kedysi. S takmer 5 miliardami používateľov sociálnych médií na celom svete, ponúkajú sociálne siete veľa možností.

Dnes už majú sociálne siete, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou stratégie firiem, významný vplyv aj na podnikanie, hlavne v týchto oblastiach:

  • predaj a vývoj produktov
  • marketing produktov
  • skúsenosti zákazníkov

Vďaka informáciám získaných za uplynulý rok 2022 od viac ako 30 000 zákazníkov spoločnosti Sprout Social, ktorá tieto platformy využíva, sa pozrieme ako správne načasovať vaše posty na sociálnych sieťach, aby ste mohli maximalizovať váš dosah medzi svojimi sledovateľmi.

Celkovo najlepšie časy postovania na sociálne siete

Hodiny s ikonami sociálnych médii

Najlepšie časy postovania na sociálne siete

  • pondelok  10.00 – 12.00
  • utorok       9.00 – 14.00
  • streda       9.00 – 13.00
  • štvrtok      9.00 – 12.00
  • piatok       9.00 – 11.00

Najlepšie dni postovania na sociálne siete: utorky a stredy
Najhoršie časy postovania na sociálne siete: nedeľa

Uverejňovanie na sociálne siete je však oveľa viac než len táto rýchla štatistika. Pred plánovaním akýchkoľvek príspevkov, je vhodné vziať do úvahy ďalšie faktory.

LinkedIn

Vektorové grafické zobrazenie sieťových spojení LinkedIn

Najlepšie časy postovania na firemné stránky LinkedIn: utorky a stredy od 10.00 do 12.00
Najlepšie dni postovania na firemné stránky LinkedIn: utorky až štvrtky
Najhoršie dni postovania na firemné stránky LinkedIn: víkend

Keďže obsah LinkedIn je zameraný na profesionálny a kariérny rast, je logické, že LinkedIn priťahuje pozornosť väčšiny publika počas celého pracovného dňa, hlavne v doobedných hodinách. Ideálny čas na postovanie na LinkedIn sú utorky a stredy medzi 10. a 12. hodinou.

S viac, ako 850 miliónmi členmi má LinkedIn významný vplyv na objavovanie nových obchodných príležitostí a generovanie potenciálnych klientov, či nových zákazníkov. Práve preto je zmysluplné prispôsobiť časy postovania pracovným hodinám.

Facebook

Ikona Facebook

Najlepšie časy postovania na Facebook: pondelky od 8.00 do 13.00
Najlepšie dni postovania na Facebook: pondelky až štvrtky
Najhoršie dni postovania na Facebook: nedele

Facebook si stále udržuje svoje vedúce postavenie medzi najviac využívanými platformami marketérov na celom svete s 90% podielom. Facebook je aktívny takmer nonstop. Mali by ste sa však vyhnúť postovaniu vo veľmi skorých hodinách od piatka do pondelka, spravidla od polnoci do štvrtej hodiny ráno a dbajte na to, aby ste postovali správny obsah na správnej platforme.

Služba Facebook Insights vám tiež môže poskytnúť cenné informácie o tom, kedy je vaše publikum najaktívnejšie.

TikTok

Ikona TikTok

Najlepšie časy postovania na TikTok:

  • utorky od 14.00 do 18.00
  • stredy od 14.00 do 17.00
  • štvrtky od 15.00 do 17.00

Najlepšie dni postovania na TikTok: utorky a stredy
Najhoršie dni postovania na Tiktok: nedele

Hoci je Tiktok jednou z najmladších digitálnych platforiem, podarilo sa jej získať viac než 1 miliardu aktívnych užívateľov po celom svete v rekordne krátkom čase.
Vedeli ste, že užívatelia na TikToku strávia mesačne takmer 20 hodín? Tento fakt ju robí konkurentom na trhu v digitálnom svete.

Instagram

Ikona Instagram

Najlepšie časy postovania na Instagram:

  • pondelky od 10.00 do 12.00
  • utorky od 09.00 do 13.00
  • piatky od 9.00 do 11.00 
  • stredy od 10.00 do 13.00

Najlepšie dni postovania na Instagram: utorky a stredy
Najhoršie dni postovania na Instagram: nedele
Aj keď je Instagram po Facebooku najpoužívanejšou platformou marketérov, jej algoritmus je nepredvídateľný. Aby ste na tejto platforme dosiahli úspech, je dôležité zaujať vašu cieľovú skupinu pravidelným postovaním kvalitného obsahu.

Twitter

Ikona Twitter vtáčik

Najlepšie časy postovania na Twitter:

  • utorky od 9.00 do 14.00
  • stredy od 9.00 do 13.00 
  • štvrtky od 9.00 do 14.00
  • piatky od 9.00 do 12.00

Najlepšie dni postovania na Twitter: utorky a štvrtky
Najhoršie dni postovania na Twitter: nedele

Na Twitteri sa obsah rýchlo obnovuje, preto vám doporučujeme, aby ste postovali niekoľkokrát denne. Môžete pozorovať aktivitu vašich sledujúcich a postovať viac príspevkov v dobe vyššej angažovanosti. Napomôcť vám môžu aj analytické nástroje na Twitteri, ktoré vám umožnia sledovať, kedy máte najväčšiu angažovanosť vo vašej cieľovej skupine.

Môžeme to zhrnúť tak, že výber optimálnej doby pre postovanie na sociálnych sieťah závisí na vašom publiku a platforme. Pre výber najoptimálnejšieho času však neexistuje jedno univerzálne pravidlo. Preto je najlepšie, upraviť si svoj vlastný plán na základe analýz a návštevnosti vašich sledovateľov. 

Ak potrebujete poradiť alebo máte otázky, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám pomôžeme.

Zdroj: 

Buďte o krok vpred

Získajte novinky z online marketingu ako prvý:

* indicates required