Až 98% užívateľov si vyberá firmu zobrazenú na 1. strane v rámci Google výsledkov. Ste tam?

+421 917 736 905

google ads kredity

COVID-19 kredity od Google Ads na Slovensku už dostupné

Uplynulé obdobie bolo, a pre mnohé spoločnosti stále je nesmierne náročné. Firmy zvažujú kde a ako optimalizovať svoje náklady. Jednou z vecí, kde sa snažia šetriť je nepochybne aj online marketing a inzercia napríklad aj cez Google Ads. Strácajú sa tak z povedomia a klesajú im tržby. Postupne sa objavuje mnoho ponúk zameraných na podporu malých a stredných podnikov nielen od štátu.

Vyjadriť spolupatričnosť sa rozhodol aj gigant Google. Spustil špeciálny program v rámci Google Ads, ktorý ponúka kredity zdarma malým a stredným podnikom na pokrytie ich budúcich výdavkov.

Prečo práve malé a stredné podniky?

Malé a stredné podniky sú definované ako spoločnosti, ktoré zamestnávajú menej ako 250 osôb a ich ročný obrat nepresahuje 50 miliónov eur. Mnoho z podnikateľov v súčasnej kríze stagnuje, alebo stráca svoje príjmy. Ohrozených je mnoho pracovných miest. Podľa FINSTAT napríklad na Slovensku je až 15 660 firiem  priamo vystavených negatívnym ekonomickým následkom krízy COVID-19.

Malé a stredné podniky predstavujú približne 90 % všetkých spoločností a vytvárajú viac ako polovicu pracovných miest po celom svete. Momentálna kríza pre ne predstavuje veľkú záťaž.

Komu je program kredity Google Ads určený?

Je určený všetkým klientom s oprávnenými účtami. Primárne má Google v úmysle podať pomocnú ruku malým a stredným podnikom, ktoré sa dostali do neľahkej situácie v súvislosti s COVID-19. Je zameraný na zákazníkov po celom svete a celkový rozpočet kreditov je až 340 miliónov dolárov. Je uplatniteľný na všetky Google Ads reklamy do konca kalendárneho roka. Nevzťahuje sa na žiadne výdavky vzniknuté pred ziskaním kreditu. Použiteľný je na celú platformu Google reklám vrátane YouTube a zahŕňa všetky typy kampaní. Spoločnosť Google tak chce, aby firmy zostali stále v kontakte so svojimi zákazníkmi.

Video s informáciami “ako získať kredity Google Ads”

Kedy vzniká bezplatný nárok na Google Ads kredity ?

  • Ak ste počas roka 2019 ste mali preukázateľné úhrady z účtu Google Ads minimálne 10 mesiacov v roku.
  • Ak ste v januári a februári 2020 mali preukázateľné úhrady v účte Google Ads.
  • Ak sa radíte sa medzi malé a stredné podniky.
  • Ak neporušujete pravidlá inzercie Google Ads.
  • Ak ste inzerovali vo svojom mene alebo cez tretie strany.

Ako si uplatniť Google Ads kredit?

Neexistuje žiaden formulár, ani konkrétny proces uplatnenia si kreditov Google Ads. Kredity sa pripíšu automaticky na kompetentné účty ktoré vyhovujú podmienkam. Zákazník Google Ads ktorý získa kredit zdarma, obdrží e-mail s upozornením. Pozor!!! Reklamný kredit od Googlu nie je možné preniesť, rozdeliť ani vrátiť. Kredit Google Ads je vyplácaný iba jednorazovo. Pri získaní kreditu sa Vám v účte zobrazí takátu hľaška:

Aká je výška kreditu Google Ads?

Momentálna situácia je náročná hlavne pre malé a stredné podniky. Situácia zasiahla celosvetovú ekonomiku a ešte to stále nekončí. Google sa rozhodol podporiť tieto spoločnosti kreditom v maximálnej výške 1000 dolárov. Výška kreditu sa vzťahuje na minulé výdavky na vaše Google Ads reklamy, fakturačnú adresu vašej spoločnosti a menu účtu.

Ako dlho si môžete tento kredit uplatniť?

Kredit od Goolge si môžete uplatniť kedykoľvek do konca roka 2020. Nevyčerpaná výška kreditu vám ale automaticky prepadáva.

Aké sú vaše skúsenosti s kreditami Google Ads? Dajte nám určite vedieť, či vás náš článok zaujal. V prípade, že by ste chceli viac informácií o Google Ads kupónoch, prípadne o reklame Google Adwords, neváhajte nás kontaktovať. Pokiaľ premýšľate o nastavení reklamy na platforme Google Ads, môžeme to bezplatne prekonzultovať a načrtnúť možnosti stratégie.

Buďte o krok vpred

Získajte novinky z online marketingu ako prvý:

* indicates required